כאבי מחזור – את לא חייבת לסבול מהם

כאבים ומחזור – האם זאת עסקת חבילה?

 

 

כמעט כולנו חונכנו לחשוב שכאבים ומחזור הם עסקת חבילה. זה נתפס כמעט נורמלי לסבול מכאבי ראש או מיגרנה סביב הדימום, כאבי גב או כאבי בטן וכולי.

יש נשים שסובלות מכאבי מחזור חזקים במיוחד אשר ממש משתקים אותן למשך מספר ימים בחודש. לעומתן, יש נשים שסובלות מכאבים קלים ביום הראשון של הדימום וישנן נשים שלא סובלות בכלל. כלומר, הדבר אפשרי!

אתחיל בהסבר קצר על המחזור החודשי בעיניים סיניות. אנחנו מחלקים את המחזור ל-4 שלבים.

 

1.      שלב הדם – שלב הדימום עצמו.

 

2.      שלב היין – בשלב זה הדימום פסק, ועל הגוף לדאוג לכך שרירית הרחם תשוקם ותגדל מחדש. יין ויאנג הם הבסיס הפילוסופי והמעשי לרפואה הסינית, וניתן לקרוא על כך עוד במאמר זה.

 

3.      שלב היאנג – שלב הביוץ. מתרחש 14 יום בממוצע (אצל אישה בריאה) מתום הדימום הקודם. מהגוף נדרש שיא של אנרגיה כדי שהזקיק יוכל לפרוץ/לחרוג מן השחלה, ולהתחיל את מסעו לכיוון החצוצרה. זאת הסיבה שחום הגוף שלנו עולה בחצי מעלה עד מעלה בזמן הביוץ. זאת אגב, הדרך הפשוטה והאמינה ביותר לעקוב אחר הביוץ.

 

4.      שלב הצ'י/האנרגיה – כשבוע לפני הדימום. השלב בו כל התופעות הקדם ווסתיות PMS מתרחשות. ושוב אחריו חוזרים לשלב הדם.

 

אצל רוב הנשים, הכאבים ייתרחשו בשלב הדם או בשלב האנרגיה שקודם לו. אם נתרגם את זה לשפה מערבית יותר – מרבית הנשים סובלות מכאבים ביום יומיים הקודמים לדימום, או בימים הראשונים לדימום.

 

למה זה קורה? מבחינה סינית יש הרבה גורמים שיכולים לתקוע את הזרימה של האנרגיה שלנו. כל דבר שגורם לתקיעות האנרגיה, ישפיע עלינו הנשים ובמיוחד בשבוע שקודם לדימום (שלב האנרגיה להזכירכן.. כדי שהוא יתקיים חייבת להיות זרימה הרמונית של אנרגיה), או בשלב הדימום. דם לא יכול לזרום בחופשיות וללא כאב אם האנרגיה שלי תקועה, ולכן נראה תופעות של כאב בזמן הדימום.

 

איזה גורמים יכולים לתקוע לי את האנרגיה?

 

רגשות בראש ובראשונה. בעיקר כאלה הקשורים בתסכול, כעס, טינה או מרמור. אבל גם דאגות ומחשבות בלי פוסקות.

 

תזונה – נשים רבות הן סוג של צמחוניות שלא בידיעתן. מה הכוונה? נשים רבות חיות על גבינות וסלט במשך כל היום. זאת תזונה קרה שמייצרת לחות במערכת העיכול. הקיבה זקוקה לתזונה מבושלת, חמימה, שקל לעכל. לא סתם נשים רבות מגיעות לקליניקה ומתלוננות שלמרות שהן אוכלות רק סלט וקוטג', הן לא מרזות. זה לא מפתיע, הגוף לא מקבל את החום שהוא זקוק לו, וכל המזון שנכנס פשוט הופך ללחות, או במילים אחרות… לשומן. אבל זה כבר נושא למאמר אחר. איך זה קשור לכאבי מחזור? כאשר יש קור ולחות באזור מערכת העיכול, כלומר, הבטן, זה משפיע באופן ישיר על המחזור. כשמתחילים לאכול תזונה מאוזנת יותר, שכוללת גם דגנים, קטניות, חלבון טוב וכולי, מגלות נשים רבות להפתעתן שגם כאבי המחזור משתפרים.

 

פעילות גופנית – רובנו הגדול חוטא בחוסר של פעילות, אבל גם לכיוון השני זה עלול ליצור בעיות. גם עודף פעילות וחוסר יכולת להיות במנוחה עלול לגרום להתשת האנרגיה ולכאבי מחזור. אז בין אם את על הסקאלה של היותר מידי או המעט מידי/בכלל לא – חשוב לזכור. פעילות גופנית בתדירות קבועה ושפויה, מזרימה את האנרגיה בכל הגוף. פעילות גופנית מפחיתה את הסיכוי לכאבים באופן כללי, גם גניקולוגיים וגם אורטופדיים.

 

מה אפשר לעשות?

 

עיסוי עם מערוך – ניתן לגלגל מערוך על החלק הפנימי של הירך בתנועות ארוכות ועמוקות. פנים הירך הוא אזור גניקולוגי, קשור למרידיאן הכבד ברפואה סינית ומאוד מקל על כאבי מחזור.

 

הפחתת מזון קר ונא – לאכול פחות סלטים קרים וגביעי קוטג' או גבינה, ולהתחיל לאכול מזון מבושל יותר ומתובל בתבלינים כמו כורכום, מנטה, נענע, בזיליקום, הל או קינמון.

 

שתיית חליטת קמומיל (לא תיון אלא ממש הצמח) בזמן הכאבים. 

 

חימום הבטן כאשר יש כאבים או בכלל במהלך הדימום, על ידי כרית או בקבוק מים חמים (מתאים ל 90% מהנשים). ממליצה בחום על המוצר שנקרא: כרית החימום של יהודית היימן, שבניגוד לכריות אחרות, בזכות החגורה שמחוברת לכרית, משחרר לגמרי את הידיים ואז אפשר להתנהל כרגיל (טוב בכלל לכאבים, גם לסובלים מכאב גב תחתון או עליון).

 

דיקור וצמחי מרפא – דיקור יעיל בצורה יוצאת דופן לכאבים ובכלל להסדרת המחזור החודשי. בדיקור אני מאתרת בדיוק מה הגורם לכאבים, ועל הפן הזה אני עובדת. חשוב לי לדעת מה אופי הכאב, מה מיטיב או מחמיר אותו, מה התדירות ועוד. לאחר כל המידע הזה אני יכולה בעצם לבנות אבחנה ולהתאים טיפול שמתאים במדויק לאישה שמולי. בנוסף, יש את הכלי שלצמחי מרפא, אשר עובדים באופן פנימי, נלקחים על ידי המטופלת לאורך השבוע כך שיש המשכיות לאפקט הטיפולי. שילוב שני הכלים הללו מניב תוצאות מצוינות ובזמן קצר יחסית.

 

דעי שאפשר לעזור ולא רק להקל, אלא ממש להעלים ולמגר כאבי מחזור. אין שום סיבה לחיות עם כאבים משתקים מידי חודש, אין שום סיבה לקחת חופש מהעבודה כי את לא מצליחה לעמוד על הרגליים. חבל על ימי החופש ובעיקר.. חבל על הסבל. פני למטפל/ת ברפואה סינית לקבל מידע. שיהיה בהצלחה ורק בריאות!

    Legend

    * Required